Manchmal möchte ich morgens keinen Haferkleie-Brei sehen, oder bin einfach den ganzen Tag unterwegs. Dann sind diese knusprigen Kekse ideal – sie enthalten keine Tolis.
Ich backe immer 2 Portionen, die Kekse bleiben wirklich 1-2 Tage knusprig
Für 2 Portionen
- 4 EL Haferkleie
- 2 TL Xucker (oder Stevia)
- 1 TL Backpulver
- 1/2 TL Zimt
- 1 Eiweiß
- Vanille
Zubereitung
- Ofen auf 180 Grad vorheizen
- Alle Zutaten mit einer Gabel gut verrühren
- 4 Kekskleckse auf ein Backpapier-Blech geben
- 12-15 min backen… warm sind die Kekse noch weich, kalt werden sie knusprig
Some days I can’t see oatbran anymore – not as a pancake, not as a porridge – but as I need to eat it, I have searched for a good option for that stuff.
Those cookies are crispy – I always bake 2 portions as they remain crispy for 1-2 days.
For 2 portions:
- 4 table spoons oat bran
- 2 tea spoons sweatener (caramel flavour if you get)
- 1/2 teaspoon baking soda
- 1/2 teaspoon cinnamon
- 1 egg white
- vanilla
Preparation
- Preheat oven to 180 degrees
- mix all ingredients with a fork
- put 4 cookies on a baking tray
- bake for 10-12 min. They are soft when they are hot and get crispy if they cool down