Not only around easter I love scrambled egg and salmon, but I do not like all the mixing and pan cleaning. The perfect solution is a microwave version:

Per serving you need

  • 1 Egg
  • 1 tablespoon cream cheese with herbs
  • 2 slices smoked salmon

Mix the egg and the cream cheese. Cover the inside of a small glass bowl with the smoked salmon and pour the egg in. Put in the microwave for about 5-6 minutes (pay attention, the egg tends to flow over)
You can eat it out of the bowl or put in on a plate like a little souffle. I prefer it with toasted gluten bread and cream cheese balls.

Gerade an Ostern esse ich gerne Rührei mit Lachs – habe aber oft keine Lust lange zu rühren. Eine perfekte Lösung ist das Mikrowellen-Rührei:
Pro Portion
– 1 Ei
– 1 EL Frischkäse 0,2% Kräuter
– 1 Scheibe Lachs

Ei und Frischkäse gut verrühren. Ein kleines Glas mit 1 Scheibe Lachs auslegen, Ei einfüllen und ca 5 min in der Mikrowelle garen.
Aus dem Glas essen oder stürzen, nach Belieben dekorieren. Lecker dazu: getoastetes Glutenbrot oder (mein Favorit) leckere Frischkäsekugeln

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