Eines meiner Lieblingsrezepte von frenchforfoodies.com: Dukan Tiramisu / Tiramisu (façon Dukan)

Dukan Tiramisu

The Dukan Tiramisu- didn’t last long!

Ein superschönes Rezept für ein extrem leckeres Tiramisu… mache ich immer wieder gerne nach!

für 5 Portionen

Kuchen:

  • 3 getrennte Eier
  • 4 EL Xucker
  • 4 EL Maisstärke
  • 2 TL Backpulver
  • 400 g Exquisa 0,2%
  • Vanillearoma

Zubereitung:

  1. Eiweiß steif schlagen
  2. Übrige Zutaten gut mischen und Eiweiß vorsichtig unterheben
  3. Auf ein mit Backpapier belegtes Backblech aufstreichen (ergibt ein Viereck von ca. 30 x 40 cm)
  4. Bei 180 Grad ca. 10 min backen (wird goldbraun und geht hoch)
  5. Abkühlen lassen und Papier abziehen

Dukan sponge roll cake

Schichten:

  • 3 EL fettarmer Kakao
  • 400 g Exquisa 0,2%
  • 2-3 EL Xucker oder Süßsstoff nach Wahl
  • 2 Espressi (oder lösliches Kaffeepulver)

Zubereitung:

  1. Frischkäse mit Xucker süßen und vorsichtig cremig rühren (nicht zu schnell rühren, er wird sonst flüssig)
  2. Abhängig von der Auflaufform den gebackenen Teig in Streifen schneiden oder (wenn man das Tiramisu in Gläser schichtet) kleine Kreise ausstechen
  3. Schichten: 1 Lage Creme, 1 Bisquit (darauf jeweils etwas Espresso), darauf wieder Creme usw.
  4. Das Ganze mit Kakao bestäuben und für 2 h in den Kühlschrank stellen (der Teig braucht etwas Zeit um durchzuweichen)

Dukan Tiramisu

Dukan Tiramisu (Foto von Frenchforfoodies.com)

Dukan Tiramisu

Dukan Tiramisu and coffee (foto von frenchforfoodies.com)A wonderful recipe from a wonderful site: frenchforfoodies.com

Dukan Tiramisu / Tiramisu (façon Dukan)

Dukan Tiramisu

The Dukan Tiramisu- didn’t last long!

This recipe is made in two parts. The sponge cake base is an original Dukan recipe which is then layered with espresso coffee, low fat cocoa powder and sweetened fromage blanc.

Serves 4-5 (can be portioned individually or arranged in one large dish)

Ingredients: Sponge cake base

3 eggs- separated
4 tbsp splenda
2/3 cup cornflour
2 tsp baking powder
400 grams fromage frais/blanc*
Dash of vanilla essence

Combine egg yolks, splenda,  baking powder, fromage blanc and vanilla in a mixing bowl. In a separate bowl beat the egg whites until stiff and gradually beat in the cornflour. Fold the egg white mix into the other mixing bowl gently to combine.

Line a flat, lipped tray (round or rectangular) with baking paper, keeping an overhand on the edges. Pour the mix into the tray and spread out evenly. Bake at 180 degrees until cooked through and golden brown on top. Allow cake to cool in tray.

Dukan sponge roll cake

The Dukan sponge roll cake base for Tiramisu recipe

Ingredients: Tiramisu layers

3 tbsp low fat cocoa powder
Approx 400 g 0% fromage blanc
Stevia powder or liquid, to taste
300 mls (or to taste) brewed espresso coffee

Brew espresso coffee and sweeten with stevia. Mix in 1 tbsp low fat cocoa powder whilst coffee is hot (optional).

Pour a layer of coffee in dish of choice. Arrange a layer of cake on top of the coffee. Coat cake with coffee, sprinkle with cocoa powder and then add a layer of fromage blanc- sweetened with stevia to taste.

Arrange remaining layers in the same order until serving dish is full, with the top layer being fromage blanc. Dust top with a thick layer of cocoa powder.

Place and leave to sit in refrigerator for at least 3 hours before serving. The dukan cake is not as moist as a normal cake so the result is better when the coffee has soaked through.

Dukan Tiramisu

Dukan Tiramisu

Dukan Tiramisu

Dukan Tiramisu and coffee

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