Rhabarberzeit ist für Dukaner der Himmel
auf Erden – an PG-Tagen endlich was Obstähnliches! Mein Liebling
mit Rhabarber sind Kuchen… und vorallem dieser abgewandelte
Cheesecake….. Für eine kleine Springform (16 – 18 cm)
- 6 EL HK
- 500 g Rhabarber in kleine
Stücke geschnitten und mit 3 EL Wasser und 3 EL Xucker für ca. 10
min etwas eingekocht - 2 Packete Exquisa
0,2% - 1 Packung Götterspeise Erdbeer (oder
Zitrone) - 3 EL Xucker
- Zitronenschale
- 1 EL
Kaltrührgelatine
Zubereitung:
- Für den Boden die 6 EL HK mit dem EL Kaltrührgelatine
vermischen - Vom Rhabarber 2 EL Saft abnehmen
und mit der HK/Gelatine-Mischung verrühren, in eine mit Backpapier
ausgelegte Springform drücken - Auf den Boden
ca. 2 cm hoch Rhabarber verteilen (vorher gut ausdrücken) und
andrücken - Exquisa mit Xucker und
Zitronenschale anrühren - Götterspeise mit 100
ml kochendem Wasser gut verrühren, vorsichtig mit dem Exquisa
vermischen - Alles auf den Rhabarberboden und
für mind. 3 h kalt stellen
Ergibt 3
Portionen…. super erfrischend
🙂Rhubarb is close to heaven for
everyone doing Dukan… as it is the closest to fruits we can get
🙂 A nice way to eat rhubarb is as a cheesecake…. For a 16-18 cm
round form you need
- 6 table spoons oat
bran - 500 rhubarb, cut in 3 cm long pieces and
cooked for 10 min with 3 table spoons sweetener and 100 ml of
water - 400 g of low fat cream cheese
- 1 pack of jello (I prefer strawberry or lemon with the
rhubarb) - 3 EL table spoons of
sweetener - 1 table spoon of lemon
cest - 1 table spoon of gelatine (that you can
use cold)
Preparation:
- Mix the oat bran with the sweetener, the gelatine and 3
table spoons of rhubarb juice (from your pot) - Press it into the form
- Add a layer
of 2 cm of rhubarb (press it out, otherwise your cake becomes too
soft) - Mix the Jello with 100 ml of cooking
water - Mix the Cream Cheese with the sweetener,
add the Jello-Mix and mix gently - Pour on the
rhubarb layer and cool for min. 3 hours
Enjoy a very refreshing cake
Wonderful items from you, man. I have be mindful your stuff previous to and you’re just too magnificent. I really like what you’ve obtained here, really like
what you’re saying and the best way wherein you say it. You are making it enjoyable and you still take care of to stay it smart. I cant wait to read far more from you. This is actually a tremendous site.