Die Grillsaison ist eröffnet – auf der englischsprachigen Dukan-Homepage habe ich dazu ein tolles Rezept entdeckt: getestet und für sehr lecker befunden!
Dukan Spieße Asia-Style
Für 4 Personen
Spieße
• 4 dünn geschnittene Rindersteaks oder 600 g Rinderhüfte in 12 Streifen geschnitten
• 100ml Soja Sauce (salzarm)
• 1 EL Xucker (oder anderen Süßstoff)
• Wer noch Tolis hat – 1 TL Sesam-Samen
Salat
- 2 Salatgurken geschält, entkernt und gewürfelt
- 3 EL Olivenöl
- 1 EL Zitronensaft
- 1 kleine Knoblauchzehe, gepresst
- Salz und Pfeffer, frischer Dill
Zubereitung:
- Idealerweise am Abend vorher: Spieße ca. 30 min wässern, je 1 Streifen Fleisch auf den Spieß stecken (Zieharmonika-Technik) und in der Sojasauce marinieren. Mit dem Sesam bestreuseln
- Grill anheizen
- Die Zutaten für das Salatdressing mischen und die Gurken für ca. 20 min vorziehen lassen
- Fleisch auf jeder Seite ca. 3 min grillen
- mit dem Gurkensalat genießen
Sehr lecker und schön frisch!!!!A perfect recipe from the Dukan-Homepage
Asian style Beef skewers
Cruise phase, PV days, serves: 4 preparation time: 20 minutes
• 4 thin-cut sirloin steaks or minute steaks, trimmed of any fat and each cut into 3 long strips
• 100ml of soya sauce
• 1 tbsp of sweetener
• 1 tbsp sesame seeds (tolerated)
FOR THE SALAD
• 1 tsp white wine vinegar
• 1 tsp light soy sauce
• 1 cucumber , cut into small chunks
• 3 spring onions, sliced
• ½ red chilli, deseeded and finely chopped
• handful coriander leaves, chopped
1. Heat grill to high. In a bowl, mix the steak strips with the soya sauce and sesame seeds. Thread onto 12 skewers, then grill for 12 mins, turning halfway through, until golden and sticky.
2. For the salad, mix the vinegar and soy together, then toss with the cucumber, spring onions, chilli and coriander. Serve with the beef skewers
Courgettes salad
Cruise phase, PV days, serves: 4 preparation time: 10 minutes
2 large courgettes
3 tbsp olive oil
1 tbsp lemon or lime juice
1 tsp of honey flavouring
2 tsp poppy seeds
1 small garlic clove, crushed
salt and pepper , to taste
Grate the courgettes on the coarse side of your grater.
Toss them with the olive oil, lemon or lime juice, honey flavouring, poppy seeds and the crushed garlic clove. Add salt and pepper to taste. Serve as soon as possible (or it will get too watery), with sizzling barbecued chicken.
Gonna try this recipe soooon