Pro Portion:
250 g Seiten (entweder selbst ausgewaschen und gekocht, aus Glutenmehl angerührt oder fertig gekauft)
2 kleine Spitzpaprika
2 Knoblauchzehen gepresst oder kleingehackt
1 Handvoll Austernpilze
1 Stange Lauch
Sojasauce (idealerweise salzarm)
Pfeffer und Salz, Chinesisches 5-Gewürze-Pulver

Seiten in kleine Stück zupfen, Gemüse putzen und in Streifen schneiden

Etwas Sesamöl in einer Pfanne erhitzen (richtig heiß werden lassen) – Zutaten hinzufügen und kross anbraten (Knoblauch ganz am Schluß zufügen, der wird sonst bitter)
Genießen und evtl. mit Sojasauce oder frischem Koriander bestreuen.

Per person:

  • 250 g Seitan (bought, made of gluten flour or home washed with normal flour)
  • 2 small pepper
  • 1 mashed garlic
  • 1 handful of mushrooms
  • 1 leek
  • soy sauce low sodium
  • chinese 5 spices
  • pepper and salt

Cut everything in small pieces.

Heat some sesame oil in the wok and put the ingredients in – starting with the pepper. Put the garlic in as the last ingredient, it burns fast and then the whole dish tastes bitter.

Season with soy sauce and enjoy e.g. with cut shiratakis (this is my personal substitute for rice, I simply put them in as last ingredient)

Decorate with some fresh coriander and enjoy

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