Als Neubesitzer eines Dampfgarers teste ich gerade,
was man alles dämpfen kann 🙂 Lecker waren heute schnelle
Krabbenröllchen:
- 150 g Krabben roh
- 1 Ei
- Ingwer gehackt frisch
- 2 Frühlingszwiebeln gehackt
- 4 Blatt Chinakohl oder Wirsing
Kohlblätter vom Strunk befreien und in der Spüle mit kochendem
Wasser begießen. Andere Zutaten verrühren und auf je 1 Kohlblatt 2
EL Füllung platzieren. Zu einer kleinen Tasche Falten und für 15
min dämpfen. Mit scharfer Thaisosse geniessen.
Ca 300 kcal
Achtung: die Fertigsoße kann recht viel KH enthalten!
My latest invest in my kitchen was one of those fancy steam cookers – a mixture of a crock-pot and a programmable food processor. Therefor I currently try out what you can steam 🙂
If you want to go for something spicy do these Crab-Rolls:
- 150 g of crabs (I took the frozen ones)
- 1 tablespoon of fresh ginger, chopped
- 2 spring onions chopped
- 1 egg
Mix it together. If you like it, you can season with some fresh chilli.
- 4 leaves of a chinese cabbage, remove the hard white parts and cut the rest to a square
Place 2 tablespoons of the crab mix in the middle of the leave. Roll it up or fold it and place it in a steam cooker or in a steam pot. Steam for 10-15 minutes and serve with hot chilli sauce
approx 300 kcal – be aware, some sauces contain lots of sugar and other carbs